O nama

Komunalno društvo Ston d.o.o.

Komunalno društvo Ston d.o.o. registrirano je 30.09.2015. Osnivač i vlasnik Društva je Općina Ston, čije je intencija bila unaprijediti nivo komunalnih usluga na području Općine Ston, te tako doprinjeti povećanju kvalitete života domicilnog stanovništva, ali i brojnih turista koji posjećuju Ston i druga mjesta na području Općine. Naglasak je na očuvanju prirodnog okoliša, čija je urednost i očuvanost iznimno važna za život stanovništva i gospodarske djelatnosti karakteristične za ovaj dio Pelješca.

Adresa:
Trg kralja Tomislava 1/II,
20230 Ston

Tel./fax. 020 550 847

e-mail: uprava@kod-ston.hr
web: www.kod-ston.hr

Sama Općina Ston ima, po popisu stanovništva iz 2011., 2407 stanovnika. Sjedište Općine je Ston, koji je ujedno i najveće naselje. Površina Općine zaprima oko 40% ukupne površine poluotoka Pelješca, s tim da je cestovna udaljenost od najistočnije do najzapadnije točke Općine nekih tridesetak kilometara.

Time je Komunalnom društvu Ston povjeren veliki prostor za kojeg treba skrbiti, pridržavajući se zahtjeva za očuvanje okoliša, unapređenje kvalitete usluge i održivi razvoj.

U 2015. na području Općine ostvareno je 140.354 noćenja, pri čemu je zadnjih nekoliko godina primjetan trend povećanja broja noćenja, ali i porasta smještajnih kapaciteta, tako da ovaj segment postavlja dodatne zahtjeve za operativu Društva, jer  tijekom turističke sezone znatno raste ukupna količina poslova koje Društvo treba odraditi.